Inschrijving

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je jezelf inschrijven voor kraamzorg. Wacht hier niet te lang mee maar in ieder geval voor de 16e week. Mocht je ervoor kiezen om je bij Kraamzorg Uniek Zeeland in te schrijven kan dat via de website via de tab aanmelden.

Mijn werkgebied ligt in heel Zeeland, woon je buiten Zeeland en wil je toch graag kraamzorg van mij neem dan contact op dan kijken we naar mogelijkheden.

Wil je eerst nog wat informatie mag je altijd mailen via het contactformulier dan neem ik telefonisch contact met je op. Na de inschrijving stuur ik een zorgovereenkomst via de mail, zodra ik deze getekend terug heb is de inschrijving compleet en ben je verzekerd van kraamzorg.

 

 

Intake

Tussen de 28 en 32 weken zal er een intake bij jullie thuis plaatsvinden. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we wat jullie van mij kunnen verwachten en wat jullie wensen en behoeftes zijn voor in de kraamweek. Tijdens de intake ontvang je alvast het zorgplan met veel informatie over de kraamweek.

Bevalling

Als je thuis wilt bevallen dan zal ik de verloskundige assisteren bij de bevalling. Wil je poliklinisch bevallen dan zal iemand van de partuspoule uit het ziekenhuis assisteren. Tijdens de bevalling zorg ik ervoor dat alles klaarstaat voor als de baby wordt geboren en ben ik er uiteraard voor de emotionele ondersteuning. De verloskundige en ik zorgen voor rust in de ruimte zodat jij je helemaal kan richten op het bevalproces en dit zo ontspannen mogelijk kan beleven.

De verloskundige bepaalt normaal gesproken het moment waarop ze mij zal bellen voor de bevalling. Als je het fijn vind is het ook mogelijk om  "vervroegde inzet partusassistentie" te krijgen, we noemen dit V.I.P. Bij een V.I.P. kom ik als kraamverzorgster veel eerder om extra ondersteuning te geven. Overleg dit wel met je verloskundige als kraamverzorgende staan we onder haar supervisie.

De uren voor de bevalling staan los van de kraamuren en worden ook vergoed door de verzekering.

 

De kraamweek

Ben je thuis bevallen dan krijg je meteen na de bevalling kraamzorg. Heeft de bevalling in het ziekenhuis plaatsgevonden dan bel je mij als je bent bevallen om af te spreken hoe laat ik naar jullie toekom zodat er kraamzorg is als je thuiskomt.

Mijn eerste prioriteit tijdens de kraamweek is de zorg voor moeder en baby. Jouw herstel na de bevalling is belangrijk zodat je ten volle kan genieten van je kleine wondertje. Elke dag voer ik diverse controles uit bij moeder en de pasgeborene om het herstel te monitoren, de bevindingen vul ik in het zorgdossier. Bij bijzonderheden vind er overleg plaats met de verloskundige. Bij borstvoeding krijg je mijn ondersteuning om samen met je baby te leren hoe je dit in verschillende houdingen kan geven. Bij flesvoeding is er ook begeleiding bij de opbouw en goede houdingen. Ook de partner en eventuele oudere broers of zussen hou ik in het oog, ook voor hun is de nieuwe baby een hele grote verandering die niet onderschat moet worden. Daarom is rust in het gezin heel belangrijk zodat iedereen kan wennen op zijn of haar manier. Broers en zussen worden betrokken bij de zorg voor de baby. In de kraamweek deel ik een hoop informatie, instructies en handvatten die jullie na de kraamweek gaan helpen om met elkaar het avontuur verder te gaan. Licht huishoudelijke taken worden in overleg opgepakt als de zorg voor moeder en baby dit toelaat, zodat jullie kunnen genieten en herstellen.

Praktisch:

Als zzp-er in de kraamzorg is het verstandig om samen te werken met andere zelfstandige kraamverzorgsters. Er kan namelijk iets gebeuren waardoor ik niet kan werken. Ik werk samen met de zzp-ers uit Zeeland en via kraamzorg 1 op 1 is er ook een groot netwerk om op terug te vallen in nood, hierdoor zijn jullie altijd verzekerd van kraamzorg.

Kraamzorg wordt vergoedt vanuit het basispakket ziektekostenverzekering. Je betaald wel per uur een eigen bijdrage.  Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de verzekeraars en overheid. Check hiervoor je verzekeringspolis. Als je aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat deze eigen bijdrage geheel of volledig wordt vergoed.